NTS Pak Current Affairs MCQs With Answers

[These Pak  Current Affairs Mcqs are also beneficial for Preparation of PPSC Test, FPSC Test, SPSC Test,KPPSC Test,BPSC Test,PTS ,OTS,GTS,JTS,CTS Test Online]

NTS-National Testing Service is an Organization which conduct tests for the different institutes to selects eligible candidates for the admission, scholarship, promotion, recruitment and jobs on merit basis. these test are conducting by NTS all over the pakistan.NTS is conducting various subject wise tests which consist upon English, Math, General Knowledge, social study, Pak affairs and also current affairs. Pak current affairs is a very important part of the NTS questionnaire. Candidates who have applied or want to apply for the NTS test and jobs need to qualify their exam. It is mandatory to get 50 marks or above 50 marks to clear the examination. Candidates who want to get high marks in Pak current affairs and other tests then visit gotest.com to prepare for the quiz because this website is providing each subject wise questioning including Pakistan current affairs also which helps you to score high marks.

NTS Pak Current Affairs MCQs With Answers Online Solved

1. Due to which militant group, Iran threatened Pakistan that they would hit bases of Militants inside Pakistan?
A. ISIS
B. Lashkar-e-Taiba
C. Jaish-al-Adl
D. Tehreek-e-Taliban Pakistan

View Answer

View Answer

Answer: Option C
2. How many members joint investigation team (JIT) formed by Sup¬reme Court?
A. 4 members (JIT) team
B. 6 members (JIT) team
C. 7 members (JIT) team
D. None of these

View Answer

View Answer

Answer: Option B

3. Name the Head of Joint investigation team (JIT) to probe Panama case?
A. Wajid Zia (FIA)
B. Brigadier Muhammad Nauman Saeed (ISI)
C. Brigadier Kamran Khurshid (MI).
D. Irfan Naeem Mangi (NAB).

View Answer

View Answer

Answer: Option A

4. Who is the current IG of Islamabad Police?
A. Ahmed Khan
B. Muhammad Khalid Khattak
C. Tahir Masood Yasin
D. Sikandar Hayat

View Answer

View Answer

Answer: Option B

5. Who is the current IG of Balochistan Police?
A. Mr. Tariq Umar Khittab
B. Mr. Mushtaq Ahmed Sukhera
C. Rao Amin Hashim
D. Mr. Ahsan Mehboob

View Answer

View Answer

Answer: Option D

6. Who is the Current IG of Punjab Police?
A. Mushtaq Sukhera
B. Usman Khattak
C. Arif Nawaz
D. Ameen Venus

View Answer

View Answer

Answer: Option B

7. Al Qaeda leader Osama bin Laden was killed by U.S. Special Forces during raid in Abbottabad on____________?
A. 2nd May 2010
B. 3rd May 2010
C. 2nd May 2011
D. 3rd May 2011

View Answer

View Answer

Answer: Option C

8. Name the Pakistani Cricket player who announced his retirement from Test cricket in April-2017?
A. Younas Khan
B. Shahid Khan Afridi
C. Misbah Ul Haq
D. Mohammed Yousaf

View Answer

View Answer

Answer: Option C

9. Name the Imam-i-Kaaba who was invited by Jamiat Ulema-i-Islam (JUI-F) for Centenary celebrations on 6th April 2017?
A. Hassan Al Bukhari
B. Ahmad Mohammad Al al-Abbas
C. Abdul Rahman Al-Sudais
D. Sheikh Saleh bin Muhammad Bin Talib

View Answer

View Answer

Answer: Option D

10. Who is the current IG of Sindh police?
A. Allah Dino Khowaja
B. Ghulam Hyder Jamali
C. Nasir Khan Durrani
D. Shahid Nadeem Baloch

View Answer

View Answer

Answer: Option A

11. Who is the current IG of KPK police?
A. Ihsan Ghani
B. Salahuddin Mehsud
C. Nasir Khan Durrani
D. Ali Ahmed

View Answer

View Answer

Answer: Option B

12. State Bank of Pakistan (SBP) will issue a Coin in Recognition of Edhi’s services on March 31 2017, will worth Rs___________?
A. RS 30
B. RS 40
C. RS 50
D. RS 60

View Answer

View Answer

Answer: Option C

13. Name the First Woman Chief Executive Officer and President of of a Major Pakistani Bank?
A. JEHAN ARA
B. SALAINA HAROON
C. SABEEN MAHMOOD
D. SIMA KAMIL

View Answer

View Answer

Answer: Option D

14. Who is the current Chief Justice of Sindh High Court?
A. Justice Ahmed Ali M. Sheikh
B. Justice Sajjad Ali Shah
C. Justice Faisal Arab
D. Justice Maqbool Baqar

View Answer

View Answer

Answer: Option A

15. Sixth population census Started on 15th March 2017, which is being carried out after___________years?
A. 17 Years
B. 18 Years
C. 19 Years
D. 20 Years

View Answer

View Answer

Answer: Option C

16. Who won Pakistan Super League 2017?
A. Peshawar Zalmi
B. Quetta Gladiators
C. Karachi Kings
D. Islamabad United

View Answer

View Answer

Answer: Option A

17. Operation Radd-ul-Fasaad means ______________?
A. Path to Salvation
B. Elimination of discord
C. Sharp and cutting strike
D. None of these

View Answer

View Answer

Answer: Option B

18. Pakistan Army on launched ‘Operation Radd-ul-Fasaad’ across the country on ______________?
A. 13th Jan 2017
B. 2nd Feb 2017
C. 15th Feb 2017
D. 22nd Feb 2017

View Answer

View Answer

Answer: Option D

19. Which country boycotts South Asian Speakers’ summit-2017 ?
A. Pakistan
B. Nepal
C. Maldives
D. Sri Lanka

View Answer

View Answer

Answer: Option A

20. South Asian Speakers’ Summit-2017 19-20 Feb 2017 will be held in___________?
A. Colombo, Sri Lanka
B. Kathmandu, Nepa
C. Indore, India
D. Male, Maldives

View Answer

View Answer

Answer: Option C

21. Who is Newly appointed Ambassador of Pakistan to USA?
A. Jalil Abbas Jilani
B. Tahmina Janjua
C. Aizaz Chaudhary
D. Nafees Zakria

View Answer

View Answer

Answer: Option C

22. Who is currently appointed as adviser to the prime minister on aviation PIA?
A. Zafar Iqbal Jahgra
B. Azam Shigal
C. Tariq Fatmi
D. Sardar Mehtab Ahmed Khan

View Answer

View Answer

Answer: Option D

23. The 13th Meeting of the ECO Heads of State/Government on 1st March 2017 will be hosted by__________?
A. Pakistan
B. Turkey
C. Iran
D. China

View Answer

View Answer

Answer: Option A

24. Which team has won blind cricket T-20 world cup-on 12 february 2017 in India?
A. Pakistan
B. Australia
C. India
D. West Indies

View Answer

View Answer

Answer: Option C

25. How many countries had participated in conducting international naval exercise ‘Aman-17’ in the Arabian Sea off the coast of Karachi on 10 to 14 February-2017?
A. 21
B. 38
C. 27
D. 17

View Answer

View Answer

Answer: Option B

26. Bhikki Power Plant, district Sheikhupura has installed capacity of__________?
A. 1180 MW
B. 1320 MW
C. 480 MW
D. 1480 MW

View Answer

View Answer

Answer: Option A

27. Which Renowned Pakistani novelist passes away on 4th February -2017 at the age of 88 years?
A. Fatima Surayya Bajia
B. Razia Butt
C. Bano Qudsia
D. Parveen Shakir

View Answer

View Answer

Answer: Option C

28. Ex PM Nawaz Shairf has inaugurated 75-km long section of Karachi-Hyderabad motorway(total length would be 136 KM) on 3rd February-2017 it is?
A. M8 Motorway
B. M9 Motorway
C. M12 Motorway
D. M4 Motorway

View Answer

View Answer

Answer: Option B

29. Current Deputy Chairman Senate is____________?
A. Mufti Muneeb ur Rehman
B. Marvi Memon
C. Moulana Abdul Gafoor Haidri
D. Faisal Kareem Kundi

View Answer

View Answer

Answer: Option C

30. Current Chairman Senate is___________?
A. Ayaz Sadiq
B. Khrsheed Shah
C. Aitzaz Ehsan
D. Raza Rabbani

View Answer

View Answer

Answer: Option D

31. Who became the first Pakistani Women bowler from the country in Women ODIs to take 100 wickets in One-day International?
A. Sana Mir
B. Anam Amin
C. Asmavia Iqbal
D. Bismah Maroof

View Answer

View Answer

Answer: Option A

32. Current Governor Sindh is _______________?
A. Murad Ali Shah
B. Dr. Ishratul Ebad
C. Justice(R) Saeed U zaman Saddiqi
D. Muhammad Zubair
updated on 31 jan 2017

View Answer

View Answer

Answer: Option D

33. Name the Pakistan’s surface-to-surface ballistic missile, which is capable of delivering multiple warheads using Multiple Independent Re-entry Vehicle (MIRV) technology?
A. Shaheen-II
B. Ababeel
C. Nasr
D. Ghauri

View Answer

View Answer

Answer: Option B

34. Multan Metro Bus Project Inaugurated by ex-PM Nawaz Sharif on 24th January-2017 completed with cost of 28.88 Billions Rs. its route length is?
A. 22.5 KM
B. 27 KM
C. 33.5 KM
D. 18.5 KM

View Answer

View Answer

Answer: Option D

35. Pakistan conducted a successful test of the “Ababeel” surface-to-surface ballistic missile on 24 January 2017, its range is___________?
A. 450 KM
B. 750 KM
C. 2200 KM
D. 1400 KM

View Answer

View Answer

Answer: Option C

36. After how many Years Pakistan’s win first ODI on Australian soil in jan 2017?
A. 12 Years
B. 10 Years
C. 15 years
D. None of these

View Answer

View Answer

Answer: Option A

37. The late Justice(R) Saeed U zaman Saddiqi Governor Sindh had served as the _________Chief Justice of Pakistan?
A. 13th Chief Justice of Pakistan
B. 14th Chief Justice of Pakistan
C. 15th Chief Justice of Pakistan
D. 16th Chief Justice of Pakistan

View Answer

View Answer

Answer: Option C

38. The Shortest-Serving Governor in Sindh’s History is?
A. Murad Ali Shah
B. Dr. Ishratul Ebad
C. Justice(R) Saeed U zaman Saddiqi
D. Khursheed Shah

View Answer

View Answer

Answer: Option C

39. Pakistan test fired its first submarine launched cruise missile Babur-III on 9 January 2017, has the range of___________ kilometres?
A. 450 kilometres
B. 550 kilometres
C. 650 kilometres
D. 700 kilometres

View Answer

View Answer

Answer: Option A
40.
Islamic military coalition formed to combat terrorism is the alliance of ___________ Nations
A. 34 nations
B. 38 Nations
C. 39 Nations
D. 40 Nations

View Answer

View Answer

Answer: Option C

41. joint operations center to coordinate and support military operations of Saudi-led Islamic military alliance of 39 Nations against terrorism is located in?
A. Riyadh
B. Jeddah
C. Medina
D. Damma

View Answer

View Answer

Answer: Option A

42. Who has been appointed as a Chief of Saudi-led Islamic anti-terror alliance of 39 Nations in January 2017?
A. General (retd) Raheel Sharif
B. General (retd) Ashfaq Parvez Kayani
C. General (retd) Pervez Musharraf
D. General Qamar Javed Bajwa

View Answer

View Answer

Answer: Option A

43. Who becomes most experienced international umpire in cricket history in January 2017?
A. Aleem Dar
B. Rod Tucker
C. Sundaram Ravi
D. Marais Erasmus

View Answer

View Answer

Answer: Option A

44. Justice Mian Saqib Nisar took oath as Chief justice of Pakistan on __________?
A. 25 December 2016
B. 31 December 2016
C. 1 January 2017
D. 15 January 2017

View Answer

View Answer

Answer: Option B

45. Who is Current Chief justice of Pakistan?
A. Justice Anwar Zaheer Jamali
B. Justice Mian Saqib Nisar
C. Justice Nasir-ul-Mulk
D. Justice Iftikhar Muhammad Chaudhry

View Answer

View Answer

Answer: Option B

46. The current Chief Justice of Peshawar High Court is?
A. Justice Mazhar ALam Khan Miankhel
B. Justice Mian Fasih-ul-Mulk
C. Justice Dost Muhammad Khan
D. Justice Yahya Afridi

View Answer

View Answer

Answer: Option D

47. Recently inaugurated Chashma- III nuclear power plant can generate___________ megawatts of electricity?
A. 340 megawatts
B. 360 megawatts
C. 400 megawatts
D. 150 megawatt

View Answer

View Answer

Answer: Option A

48. Pak-Jordan joint military exercise held in December-2016 near Attock, called?
A. Raadul Baraq
B. Ataturk-IX
C. Friendship-2016
D. Fajr-ul-Sharq 1

View Answer

View Answer

Answer: Option D

49. Ex PM Nawaz has inaugurated 340 MW Chashma Nuclear Project-III in Mianwali on 28 December-2016 with the help of?
A. China
B. Turkey
C. Russia
D. Canada

View Answer

View Answer

Answer: Option A

50. How many regulatory bodies placed under the administrative control of the respective ministries concerned in December 2016?
A. 3
B. 4
C. 5
D. 7

View Answer

View Answer

Answer: Option C

51. Who becomes first Pakistani to win ICC Spirit of Cricket Award in December 2016?
A. Shahid Khan Afridi
B. Misbah-ul-Haq
C. Younas khan
D. Azhar Ali

View Answer

View Answer

Answer: Option B

52. China Pakistan Economics Corridor (CPEC) total length?
A.2896 KM
B. 7200 KM
C. 2442 KM
C. 4400 KM

View Answer

View Answer

Answer: Option C

53. Who is Current DG Rangers Sindh?
A. Major Nadeem
B. Gen Muhammad Saeed
C. Gen Rizwan Akhtar
D. Gen Asim Bajwa

View Answer

View Answer

Answer: Option B

54. The 10-rupee coin, recently issued by SBP, contains the picture of _____________?
A. Derawar Fort
B. Gwadar Port
C. Badshahi Mosque
D. Faisal Mosque

View Answer

View Answer

Answer: Option D

55. What is the name of the “chaiwala” Who got famous from social media in 2016?
A. Kamal Khan
B. Irshad Khan
C. Rasheed Khan
D. Arshad Khan

View Answer

View Answer

Answer: Option D

56. Pakistan will conduct its ____________ Population cencus in 2017?
A. 4th population census
B. 5th population census
C. 6th population census
D. 7th population census

View Answer

View Answer

Answer: Option C

57. Pakistan’s sixth population census will be carried out in _____________?
A. February 2017
B. March 2017
C. April 2017
D. May 2017

View Answer

View Answer

Answer: Option B

58. Who is newly Appointed DG ISPR of Pakistan Army?
A. Lt General Asim Saleem Bajwa
B. Major General Asif Ghafoor
C. Major General Athar Abbas
D. Major General Waheed Arshad

View Answer

View Answer

Answer: Option B

59. USA have signed an agreement to provide Rs 8.5 billion to the WAPDA for the construction of?
A. Dia Mir Bahasha Dam Project
B. Kala Bagh Dam Project
C. Kurram Tangi Dam Project
D. Mirani Dam Project

View Answer

View Answer

Answer: Option C

60. Name the special task force, which is established in December 2016 by Pakistan Navy to safeguard and protect the China-Pakistan Economic Corridor as well as Gwadar port?
A. Task Force 21
B. Task Force 44
C. Task Force 88
D. Task Force 2

View Answer

View Answer

Answer: Option C

61. Who is the First Pakistani female member of bomb disposal squad (BDU)?
A. Shazadi Gillani
B. Maryyam
C. Rafia Qaseem Baig
D. None of these

View Answer

View Answer

Answer: Option C

62. According to a notification by the Ministry of Law and Justice, Who will be the next Chief Justice of Pakistan in 2017?
A. Justice Mian Saqib Nisar
B. Justice Anwar Zaheer Jamali
C. Justice Asif Saeed Khan Khosa
D. Justice Amir Hani Muslim

View Answer

View Answer

Answer: Option A

63. Name the University which Department to be rename as “Abdus Salam Center for Physics” Approved by Prime Minister Nawaz Sharif in December 2016?
A. Punjab University (Lahore)
B. Quaid-e-Azam University (Islamabad)
C. Gomal University (DI Khan)
D. All of Above

View Answer

View Answer

Answer: Option B

64. Name the International University which started Benazir Bhutto Leadership Program (BBLP) / international leadership course in December 2016?
A. University of Oxford
B. Harvard University
C. University of Cambridge
D. None of these

View Answer

View Answer

Answer: Option B

65. The 2017 Heart of Asia – Istanbul Ministerial Process will be hosted by which country?
A. Pakistan
B. India
C. Bhutan
D. Azerbaijan

View Answer

View Answer

Answer: Option D

66. Heart of Asia – Istanbul Ministerial Process on December 3 to December 4, 2016 was hosted by which country?
A. Pakistan
B. India (Amritsar city)
C. Bhutan
D. Iran

View Answer

View Answer

Answer: Option B

67. How many Participating Countries are there in Heart of Asia Conference?
A. 12 Participating Countries
B. 14 Participating Countries
C. 16 Participating Countries
D. None of these

View Answer

View Answer

Answer: Option B

68. Number of Supporting Countries in Heart of Asia – Istanbul Ministerial Process are?
A. 15 Supporting Countries
B. 17 Supporting Countries
C. 19 Supporting Countries
D. None of these

View Answer

View Answer

Answer: Option B

69. Pakistan has started direct train and freight service in December 2016 with which Country?
A. Iran
B. India
C. Afghanistan
D. China

View Answer

View Answer

Answer: Option D

70. Till now, How many Chief of Army Staff (COAS), of Pakistan are selected from Baloch Regiment?
A. Two
B. Three
C. Four
D. None of these

View Answer

View Answer

Answer: Option C

71. General Qamar Javed Bajwa took oath as Army Chief on __________?
A. 23 November 2016
B. 25 November 2016
C. 27 November 2016
D. 29 November 2016

View Answer

View Answer

Answer: Option D

72. General Zubair Hayat is the ___________ Chairman Joint Chiefs of Staff Committee (CJCSC) of Pakistan?
A. 13th
B. 15th
C. 16th
D. 17th

View Answer

View Answer

Answer: Option D

73. Gen Qamar Javed Bajwa is___________ Chief of Amy Staff of Pakistan?
A. 13th
B. 15th
C. 16th
D. None of these

View Answer

View Answer

Answer: Option C

74. Newly selected Army chief Qamar Javed Bajwa belongs to Regiment___________?
A. 6th FF
B. 16th Baloch Ragiment
C. 5th Punjab
D. 13th Lancers

View Answer

View Answer

Answer: Option B

75. Who is the Current Chairman Joint Chiefs of Staff Committee (CJCSC), Pakistan?
A. General Rashad Mahmood
B. General Ashfaq Pervez Kayani
C. General Zubair Hayat
D. General Raheel Sharif

View Answer

View Answer

Answer: Option C

76. Who is the Current Chief of Army Staff (COAS), Pakistan?
A. Gen Raheel Sharif
B. Gen Ashfaq Parvaz kayani
C. Gen Qamar Javed Bajwa
D. Gen Zubair Hayat

View Answer

View Answer

Answer: Option C

77. Name the cricket Stadium which is located in Khyber Agency and inaugurated by Gen Raheel Sharif in November 2016?
A. Younas Khan cricket stadium
B. Shahid Afridi cricket stadium
C. Gaddafi Stadium
D. Arbab Niaz Stadium

View Answer

View Answer

Answer: Option B

78. Pakistan Army shoots down Indian Quad Copter drone at LOC in November 2016 at which sector?
A) Bhimber Sector
B) Rakhchakri Sector
C) Shahkot sector
D) Jura sector.

View Answer

View Answer

Answer: Option B

79. PAKISTAN 9th International Defense Exhibition and Seminar to be held on 22-25 November-2016 in Karachi Expo Center, its name?
A. Defense Production Workshop-2016
B. Army Arms Ideas-2016
C. IDEAS-2016
D. Combat-2016

View Answer

View Answer

Answer: Option C

80. Who was the only Pakistani to have climbed six of the world’s tallest mountains of 8000 m passed away on 21-Nov-2016 due to blood Cancer?
A. Ashraf Amman
B. Nazeer Sabar
C. Numera Saleem
D. Hassan Sadpara

View Answer

View Answer

Answer: Option D

81. Current Minister of Planning and Development of Pakistan?
A. Nawaz Sharief
B. Khwaja Saad Rafique
C. Ahsan Iqbal
D. Zafar ul Haq

View Answer

View Answer

Answer: Option C

82. Ishratul Ebad has longest tenure as a Governor of any province of Pakistan?
A. 12 years (2001-2012)
B. 16 Years ( 2001-2016)
C. 14 Years ( 2002-2016)
D. 10 Years ( 2006-2016)

View Answer

View Answer

Answer: Option C

83. First caretaker female chief election commissioner of Pakistan who took oath on 7 November-2016?
A. Justice Majida Rizvi
B. Asima Jhangir
C. Maryam Orangzaib
D. Justice (Retd) Irshad Qaiser

View Answer

View Answer

Answer: Option D

84. Current National Assembly of Pakistan is_________?
A. 12th National Assembly
B. 13th National Assembly
C. 14th National Assembly
D. 16th National Assembly

View Answer

View Answer

Answer: Option C

85. 22nd Amendment in 1973 Constitution of Pakistan is related to____________?
A. Pak Army Trail Courts
B. Powers of Election Commission Members
C. Related to NRO
D. Not made yet

View Answer

View Answer

Answer: Option B

86. Woman Seats in Senat?
A. 12
B. 17
C. 4
D. 10

View Answer

View Answer

Answer: Option B

87. Renowned former producer and director of PTV died at the age of 73 years due to lung complications in Lahore on 4-11-2016, name?
A. Sohail Azeem
B. Bushra Adil
C. Yawar Hayat
D. Azeem Bombywalay

View Answer

View Answer

Answer: Option C

88. Who received the ‘most resilient journalist award’ by the International Free Press in Hague, Holland on 2nd November-2016
A. Javed Chauhdary
B. Hamid Mir
C. Talat Huusain
D. Kamran Khan

View Answer

View Answer

Answer: Option B

89. Terrorists attacked on Police Training Center on 25 October-2016 night which result 61 martyred and 124 injured in?
A. Peshawar
B. Quetta
C. Karachi
D. Rawalpindi

View Answer

View Answer

Answer: Option B

90. Pakistan Army won the gold medal at an annual international military patrolling exercise, ‘Exercise Cambrian Patrol’ held in?
A. New South Wales, Australia
B. Moscow, Russia
C. Wales, United Kingdom
D. Istanbul, Turkey

View Answer

View Answer

Answer: Option C

91. Which Pakistani footballer died in a road accident in Karachi on October 13, 2016?
A. Shahlyla Baloch
B. Samreen Marvi
C. Iffat Saeed
D. None of Above

View Answer

View Answer

Answer: Option A

92. Who have made first century,double century and also triple century in day and night Test Match with pink ball in Oct-2016?
A. Veerat Kohli (IndiA.
B. Brandom Macalum (NuzilanD.
C. Azhar Ali (Pakistan)
D. Hashim Amlaa (South AfricA.

View Answer

View Answer

Answer: Option C

93. Pakistan issued $1 billion five-year Sukuk bonds on October 6, 2016 @ the rate of__________?
A. 9.3%
B. 7.5%
C. 5.5%
D. 4.75%

View Answer

View Answer

Answer: Option C

94. Which Bank has installed world highest ATM at Pakistan-China border in Khunjerab Pass in October-2016?
A. National Bank of Pakistan (NBP)
B. Muslim Commercial Bank (MCB)
C. United Bank Limited (UBL)
D. Allied Bank Limited. (ABL)
(more…)

View Answer

View Answer

Answer: Option A

95. 19th SAARC conference-2016 which was going to held in Islamabad, Pakistan has postponed due to opposite of 3 SAARC Countries?
A. Nepal, India, Bangladesh
B. India, Sri Lanka, Bangladesh
C. Bangladesh, Afghanistan, India
D. None of Above

View Answer

View Answer

Answer: Option C

96. Which country declared as the third largest host for refugees by Amnesty International in October-2016?
A. Jordan
B. Turkey
C. Germany
D. Pakistan

View Answer

View Answer

Answer: Option D

97. Joint Military Exercises Started between Pakistan & Russia in September-2016, called_________?
A. Inspired Gambit
B. North Thunder
C. Operation Rajjgal
D. Druzhba 2016 OR (Friendship 2016)

View Answer

View Answer

Answer: Option D

98. Seven Years old British Pakistani who became world’s youngest computer programmer in September-2016?
A. Muhammad Usaman
B. Hamza Shahzad
C. Ali Raza
D. Imran Abbas

View Answer

View Answer

Answer: Option B

99. Military Exercises held in September-2016 between Pak & USA in South Carolina,called?
A. Thunder Bolt
B. Joint C-2016
C. Inspired Gambit
D. none of Above

View Answer

View Answer

Answer: Option C

100. Current Hijri Year is ?
A. 1435 AH
B. 1437 AH
C. 1438 AH
D. 1434 AH

View Answer

View Answer

Answer: Option C

101. Which country got first position in Test Ranking in Cricket in its History on 22 Aug-2016?
A. Pakistan
B. India
C. South Africa
D. Sri Lanka

View Answer

View Answer

Answer: Option A

102. Member of Sindh Assembly and MQM resigned on 22 Aug-2016 ?
A. Farooq Sattar
B. Kashmala Tariq
C. Waseem Akhtar
D. Iram Farooqi

View Answer

View Answer

Answer: Option D

103. Which country won first position by wining 121 medals in Olympics-2016?
A. UK
B. China
C. USA
D. Russia

View Answer

View Answer

Answer: Option C

104. Tallest Building of Pakistan?
A. Burj Khalifa
B. Habib Bank Plaza, Karachi
C. Minar-e-Pakistan Lahore
D. Icon Tower, Karachi

View Answer

View Answer

Answer: Option D

105. Pakistan Army conducting an operation along the Pak-Afghan border in Khyber Agency, called?
A. Operation Zarb-e- Azab
B. Operation Rah-e-Nijaat
C. Operation Rajjgal
D. Operation Zarb-e-Ahaan

View Answer

View Answer

Answer: Option C

106. Pakistan has launched its biggest Navy’s Warship Fleet Tanker with the help of ?
A. Turkey
B. China
C. Canada
D. USA

View Answer

View Answer

Answer: Option A

107. Who is Chairman NADRA ?
A. Syed Muzzafar
B. Uzma Adil
C. Abid Sher Ali
D. Usman Yousaf Mobeen

View Answer

View Answer

Answer: Option D

108. Pakistan has became 6th time world champion on 17 Aug-2016 in?
A. Cricket
B. Junior Squash
C. Hockey
D. Kabadi

View Answer

View Answer

Answer: Option B

109. Recently in which country Amnesty International has closed its offices?
A. Afghanistan
B. Pakistan
C. India
D. Syria

View Answer

View Answer

Answer: Option C

110. Current President of Azad Kashmir is?
A. Ch. Abdul Majeed
B. Sardar Masood Khan
C. Raja Farooq
D. Sardar Yaqoob

View Answer

View Answer

Answer: Option B

111. “Combing operation” Means________________?
A. A searching operation by Forces to find out hidden terrorists.
B. Kidney Operation by qualified Surgeons
C. A bill passed by Pakistani Parliament.
D. None of Above

View Answer

View Answer

Answer: Option A

112. Neelum-Jhelum Hydropower Plant based in Muzzafarabad will produce electricity?
A. 969 Mwt
B. 4500 Mwt
C. 425 Mgw
D. 3200 Mwt

View Answer

View Answer

Answer: Option A

113. Ex Pakistani Cricket Captain Hanif Muhammad died on 11 Aug-2016 at the age of 81 years, got the title?
A. Flying Shaheen
B. Little Master
C. Asian Legend
D. None of Above

View Answer

View Answer

Answer: Option B

114. Russia will invest__________ in the construction of North-South gas pipeline.
A. $1 billion
B. $2 billion
C. $3 billion
D. $4 billion

View Answer

View Answer

Answer: Option B

115. The North-South gas pipeline will transport LNG from____________?
A. Karachi to Lahore
B. Lahore to Karachi
C. Gwadar to Karachi
D. Gwadar to Sukkur

View Answer

View Answer

Answer: Option A

116. The total length of North-South gas pipeline is_____________?
A. 1,000 km
B. 1,100 km
C. 1,200 km
D. 1,300 km

View Answer

View Answer

Answer: Option B

117. Around _______billion m3 of gas would be transported from Karachi to Lahore per annum through North-South gas pipeline.
A. 11.0
B. 11.4
C. 12.0
D. 12.4

View Answer

View Answer

Answer: Option D

118. The total length of Karachi-Lahore Motorway is___________?
A. 1,000 km
B. 1,100 km
C. 1,200 km
D. 1,300 km

View Answer

View Answer

Answer: Option B

119. Pakistan issued 10-year Eurobonds of _____ in the international Eurobond market on 25 September 2015.
A. $5 million
B. $50 million
C. $500 million
D. $5000 million

View Answer

View Answer

Answer: Option C

120. The coupon rate of Eurobonds issued on 25 September 2015 is___________%?
A. 7.75%
B. 8.0%
C. 8.25%
D. 8.50%

View Answer

View Answer

Answer: Option C
You Can Learn and Gain more Knowledge through our Online Quiz and Testing system Just Search your desired Preparation subject at Gotest.

Check Other Related Topics

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *