Home » General Knowledge » Today Current Affairs March 2018 Daily Updated

Today Current Affairs March 2021 Daily Updated

We are working on something really helpful for all students and candidates who want to prepare their latest current affairs and general knowledge with recent updates here on this page you can daily get latest and up to date current affairs and major events details in quiz type format for better understanding.

These Today Current Affairs series will be helpful for all exams and test like recruitment test,Interviews,Competitive exams,Class test and other quizzes show. You can prepare your current affairs for NTS Test,PPSC,OTS,PTS,Forces Test and other jobs test easily.

Here we will do our best to provide you daily but authentic uptodate Current Affairs information.Please visit this page regularly for latest daily Current Affairs of Pakistan and world.

Today Current Affairs March 2021 Daily Updated.

1- Russian military plane crash on 6th March 2021 in which total kills 39 person in which Country ?

  • Russia
  • Syria
  • Iraq
  • Afghanistan

Right Answer:

Syria

2- PSL 2021 Final will be played at ?

  • Lahore
  • Islamabad
  • Karachi
  • Rawalpindi

Right Answer:

Karachi

3- Which Political Party have majority in Senate Election 2021 in Pakistan?

  • PML-N
  • PPP
  • PTI
  • MQM

Right Answer:

PML-N

4- Which Women becomes first Hindu Dalit woman senator of Pakistan in 2021?

  • Krishna Kumari
  • Maryam Nawaz
  • Fatima Bhutto
  • Padmawati

Right Answer:

Krishna Kumari

5- Famous British  Sir Roger Bannister passes away in March 2021, he is an?

  • Athlete
  • Footballer
  • Basketball Player
  • Bike Rider

Right Answer:

Athlete

6- Vinay Kumar appointed India’s Ambassador in 2021?

  • Pakistan
  • Nepal
  • Sri Lanka
  • Afghanistan

Right Answer:

Afghanistan

7- khalid al Saud appointed Saudi Arabia ambassador in 2021?

  • UAE
  • Syria
  • Kuwait
  • Iran

Right Answer:

Kuwait

8- Which Country declares emergency to quell nationwide anti-Muslim riots in March 2021?

  • India
  • Sodan
  • Sri Lanka
  • Syeria

Right Answer:

Sri Lanka

9- Election Commission Pakistan announced 2021 General Election in Month of ?

  • June 2021
  • July 2021
  • August 2021
  • September 2021

Right Answer:

July 2021

10-New Pakistan Ambassador for USA from  March 2021 will be ?

  • Ali Jahangir Siddiqui
  • Hussain Haqqani
  • Syed Fatami
  • Sartaj Aziz

Right Answer:

Ali Jahangir Siddiqui

11-TAPI Gas Pipeline Project (1840 km Long) is between these four countries ?

  • Turkmenistan, Afghanistan,Pakistan,India
  • Turkmenistan, Afghanistan,Pakistan,Iran
  • Turkey, Afghanistan,Pakistan,Iran
  • Turkey, Afghanistan,Pakistan,India

Right Answer:

Turkmenistan, Afghanistan,Pakistan,India

12-In World only two countries are not POLIO free by WHO Report?

  • Pakistan and India
  • Afghanistan and Pakistan
  • Africa and Kenya
  • Sudan and Sriya

Right Answer:

Afghanistan and Pakistan

13-Which Indian actress converts to Islam recently in March 2021?

  • Dipika Padukon
  • Dipika Kakar
  • Dapeeka kumar
  • Jia Bachan

Right Answer:

Dipika Kakar

14-Karachi will host T20 Series next month April 2021 according to PCB chairman Najam Sethi against?

  • Australia
  • West Indies
  • Bangladesh
  • New Zealand

Right Answer:

West Indies

15- Meer Sadiq Khan Sanjrani is elected as the youngest Senate Chairman of Pakistan 2021 belongs to?

  • Chaghi
  • Karachi
  • Hyderabad
  • Lahore

Right Answer:

Chaghi

16- World Famous British scientist Stephen Hawking dead on Wednesday 14th March 2021 at age?

  • 76
  • 75
  • 74
  • 77

Right Answer:

76

17- New Chairman appointed of ETPB(Evacuee Trust Property Board)?

  • Sadiq ul Farooq
  • Muhammad Aftab
  • Ch. Nisar
  • Ahsen Khan

Right Answer:

Muhammad Aftab

18- Which Pakistani University awarded one of top 100 Asian universities ?

  • Quid e Azam University
  • Punjab University
  • Karachi University
  • LUMS

Right Answer:

Quid e Azam University

19- Who is the Current President of South Africa ?

  • Jacob Zuma
  • Baleka Mbete
  • Cyril Ramaphosa
  • David Mabuza

Right Answer:

Cyril Ramaphosa

20- Pakistan Air Force Current Chief is Now ?

  • Sohail Aman
  • Mujahid Anwar Khan
  • Asghar Khan
  • Nur Khan

Right Answer:

Mujahid Anwar Khan

20- Pakistan Navy Current Chief is ?

  • Zafar Mahmood Abbasi
  • Mujahid Anwar Khan
  • Muhammad Zakaullah
  • Asif Sandila

Right Answer:

Zafar Mahmood Abbasi

20- Pakistan Army Current Chief is  ?

  • Ashfaq Kyani
  • Raheel Sharif
  • Qamar Javed Bajwa
  • Parvaiz Musharaf

Right Answer:

Qamar Javed Bajwa

21- Which Team won the PSL 3 in Karachi?

  • Peshawar Zalmi
  • Kirachi Kings
  • Islamabad United
  • Multan Sultan

Right Answer:

Islamabad United

Next Month April Today Current Affairs 2021:- Read Here 

Stay in touch with this Gotest Daily Current Affairs March 2021 Page for more recent (uptodate) Current affairs and gk,which will be updated on daily basis.

You Can Learn and Gain more Knowledge through our Online Quiz and Testing system Just Search your desired Preparation subject at Gotest.
error: