Home » MCQs » NTS Math MCQs With Answers

NTS Math MCQs With Answers

Mathematics is the study of objects and their relations. Examples of objects are quantity, structure, space, and change. There is a range of views among mathematicians and philosophers as to the exact scope and definition of mathematics. NTS National Testing System Pakistan is a non-governmental organization which conducts tests for admission, scholarship, internship, recruitment, promotion and jobs to select eligible candidate for the given post on merit basis.Candidates who have applied or want to apply for the NTS test and jobs or admission need to qualify their NTS MCQs quiz. NTS exam consists upon many syllabus in which Math is one of the important subjects. It is essential part of any entry test or Job as well.

NTS Math QuizPreparation for the test is very necessary to get good marks in examination. Candidates who want to prepare for their NTS quiz he/she should keep visit this site. Because this site is providing  you online preparation of all subjects including math Multiple Choice Questions test for NTS and other kind of exam. Our testing facility allows you to get remarkable marks in every kind of exam. We advice you that attempt each question till the end to get full command on your questions as well

NTS Math Online Mcqs Test :- Start Here

 

NTS Math MCQs With Answers Online Solved

1. In the exam 45% students failed and 550 students were successful. The total number of students who appeared in the exam were:
(a) 1000
(b) 900
(c) 1500
(d) 800

View Answer

View Answer

Answer: Option A
2) A group of students volunteered to finish a construction work in 25 days. 1Q of the students did not come and the work could be finished in 35 days. The original number of students in the group was
(a) 25.00
(b) 32.00
(c) 35.00
(d) 37.00

View Answer

View Answer

Answer: Option C
3) A man bought a flat for Rs. 8,20,000. He borrowed 55% of this money from a bank. How much money did he borrow from the bank? .
(a) Rs. 4,51,000
(b) Rs. 4,52,000
(c) Fvs. 4,53,000 .
(d) Rs. 4,54,000

View Answer

View Answer

Answer: Option A
4) A primary school had an enrollment of 850 pupils in January 1970. In January 1980 the enrollment was 1,120; What was the percentage increase for the enrollment?
(a) 31.76%
(b) 33.50%
(c) 30,65%
(d) 34.76%

View Answer

View Answer

Answer: Option A
5) The number, whose 7% is 42, is
(a) 300
(b) 400
(c) 500
(d) 600

View Answer

View Answer

Answer: Option D
6) Which number will come next?
3. 5, 7, 10,12,14, 24, 26,_____
(a) 52
(b) 30
(c) 28
(d) 48

View Answer

View Answer

Answer: Option C
7) Twelve men take 6 hours to finish a piece of work. After the 12 men have worked for 1 hour, the contractor decides to call in 8 more men. How many more hours would 20 men take to complete the remaining work?
(a) 2
(b) 3
(c) 4
(d) 5

View Answer

View Answer

Answer: Option B
8) If a car is sold for Rs..50000 the profit is 17 percent, what would be profit percentage if sold for Rs. 47000.
(a) 14.85%
(b) 15.98%
(c) 16.20%
(d) 14.50%

View Answer

View Answer

Answer: Option B
9.Sadiq purchased a plot for Rs. 8,000. He sells the plot to Abid at a profit of 20%. Abid in turn sells that plot to Arif at a loss of 20%. The plot costs Arif.
(a) Rs. 12,000
(b) Rs. 10,000
(c) Rs. 8670
(d) Rs. 7680

View Answer

View Answer

Answer: Option D
10. A’s mother is twice as old as A’s brother. A is 6 years yqunger than his brother but 4 years older than his sister. If A’s sister is 15 his mother’s age is:
(a) 40
(b) 45
(c) 42
(d) 50

View Answer

View Answer

Answer: Option D
11.If 12 years are added to 2/3 age of Rani, she will be three years older than today. What is Rani’s present age?
(a) 25
(b) 27′
(c) 26
(d) 29

View Answer

View Answer

Answer: Option B
12. Three families, P, Q and R, share 480 kg of rice, Q receives twice as much rice as P and R receives half as much rice as Q. How much rice does family Q gets?
(a) 220 kg
(b) 230 kg
(c) 240 kg’
(d) 250 kg

View Answer

View Answer

Answer: Option C
13. Six men working 8 hours a day earn Rs 720 per week. 8 men working 6 hours a day will earn per week
(a) Rs. 540
(b) Rs. 720′
(c) Rs.960
(d) Rs.1080

View Answer

View Answer

Answer: Option B
14) Price of sugar is increased by 25%. The percentage of consumption to be decreased so that there would be no increase in the expenditure is
(a) 18%
(b) 20 %
(c) 22%
(d) 24%

View Answer

View Answer

Answer: Option B
15. Nasir read 60 pages of a book on the first day. This was 20% more than the number of pages he read on the second day. Given that he read 1/6 of the book on the.second day, find the number of pages in the book he had read.
(a) 300′
(b) 290
(c) 325
(d) 345

View Answer

View Answer

Answer: Option A
16. Mr. Rehraan ordered a car worth Rs.600.000 and was given a discount.Given that he paid Rs.57,0000 for his new car, calculate the percentage discount he received:
(a) 5%
(b) 7%
(c) 9%
(d) 10%

View Answer

View Answer

Answer: Option A
17. Which is the greatest number?
(a) 1/4 of 236
(b) 1/16 of 1028
(c) 1/9 of 504
(d) 1/3 of 741

View Answer

View Answer

Answer: Option D
18. 10 men can construct a building in 40 days. How long will it take 20 men to do this work?
(a) 20 days
(b) 30 days
(c) 40 days
(d) 50 days

View Answer

View Answer

Answer: Option A
1 9. Rashid bought a shirt for Rs.350 and sold it Rs.300. How much loss did he get?
(a) Rs.40
(b) Rs.50
(c) Rs.20
(d) Rs.80

View Answer

View Answer

Answer: Option B
20. NASIR bought a practical copy Rs.60 and sold it Rs.40. How much loss did he get?
(a) Rs.600
(b) Rs.60
(c) Rs.40
(d) Rs.20

View Answer

View Answer

Answer: Option B
21. The number, whose 17% is 51, is
(a) 200
(b) 100
(c) 300
(d) 210

View Answer

View Answer

Answer: Option C
22. A car washer can wash 8 cars in 18 minutes. At this rate how many cars can be wash, in three hours?
(a) 13
(b) 40
(c) 80
(d) 125

View Answer

View Answer

Answer: Option C
23. There are four numbers. Average of the first three is 15 and that of the last three is 16. If the last number is 19 find the first number:
(a) 16
(b) 18
(c) 20
(d) 21

View Answer

View Answer

Answer: Option A
24. 10 men can complete a job in 14 days. How long will it take 4 men to finish the same job if they work. at the same rate?
(a) 33 days .
(b) 35 days
(e) 37 days
(d) 39 days

View Answer

View Answer

Answer: Option B
25. A man takes 50 minutes to cover a certain distance at a speed of 6 km/hr. If he walks with a speed of 1 0 km/hr. he covers the same distance
(a) 1 hour
(b) 30 minutes
(c) 20 minutes
(d) 10 minutes

View Answer

View Answer

Answer: Option B
26. A man pays 10% of his income as income tax. If his income tax amounts to Rs.1500, what is his income?
(a) Rs.13000
(b) Rs.15000
(c) Rs.17000
(d) Rs.19000

View Answer

View Answer

Answer: Option B
27. A can do a piece of work in 10 days and B can do it in 15 days. The number of days required by them to finish it, working together is:
(a) 8
(b) 7
(c) 6
(d) 4.

View Answer

View Answer

Answer: Option C
28. A carton contains 10 boxes, each box containing one dozen cubes. How many cartons are needed to fill 960 cubes?
(a) 7
(b) 8
(c) 9
(d) 12

View Answer

View Answer

Answer: Option B
29. 16 men build a house in 10 days. How much time will it take 8 men to do this work?
(a) 25 days
(b) 20 days
(c) 30 days
(d) 32 days

View Answer

View Answer

Answer: Option B
30. Naveed Ahmed spends Rs.400 in getting a good table and sells it.at Rs.600. Find the percentage of profit?
(a) 90%
(b) 45%
(c) 50%/
(d) 80%

View Answer

View Answer

Answer: Option C
31. All spends Rs.500 to get a good shirt and sells it at Rs.800. Find the percentage of Profit?
(a) 59%
(b) 60%/
(c) 63%
(d) 40%

View Answer

View Answer

Answer: Option B
32. Insert the missing number 5? 14 10 97
(a) 18
(b) 16
(c) 14
(d) 12

View Answer

View Answer

Answer: Option A
33. Insert the missing number:
341 (250) 466 282 ( ) 398
(a) 228
(b) 232
(c) 226
(d) 240

View Answer

View Answer

Answer: Option B
34. Insert the missing number:
7 14 10 12 14 9
(a) 19
(b) 17
(c) 14
(d) 15

View Answer

View Answer

Answer: Option A
36. jnsert the missing number:
172 84 40 18
(a) 7
(b) 10
(c) 12
(d) 16

View Answer

View Answer

Answer: Option A

37. 20 men can construct a building in 40 ays. How long will it take 10 men to do this work?
(a) 50 days
(b) 60 days
(c) 70 days
(d) 80 days

View Answer

View Answer

Answer: Option D
38. A man saves Rs.500 which is 15% of his annual income. How much does he earn in one year?
(a) 3542.50
(b) 3333.33
(C) 3132.30
(d) 3075.75

View Answer

View Answer

Answer: Option B

39. Muhammad Aslam bought a TV Rs.8000 and sold it Rs.7000. How much loss did he get?
(a) Rs.1000
(b)Rs.2000
(c) Rs.3000
(d) Rs.4000.

View Answer

View Answer

Answer: Option A

40. Insert the missing number:
1 3 2______ 3 7
(a) 4
(b) 8
(c) 5
(d) 6

View Answer

View Answer

Answer: Option C
41. Which number will come next?
2,5,12,23,38,57,_______
(a) 69
(b) 76
(c) 80
(d) 84

View Answer

View Answer

Answer: Option C
42. Which one number will complete the following number series?
3,6,15_____ ,123,366
(a) 34
(b) 59
(c) 42
(d) 60

View Answer

View Answer

Answer: Option C
43. Which number will come next?
1,2,5,12,27,58,_____
(a) 121
(b) 136
(c) 135
(d) 174

View Answer

View Answer

Answer: Option A
44. Which number will come next?
4,11,7,14,10, 17.
(a) 24
(b) 13
(c) 20
(d) 21

View Answer

View Answer

Answer: Option B
45. Which number will come next?
2,6, 12,20,30,42_______
(a) 56
(b) 54
(c) 50
(d) 62

View Answer

View Answer

Answer: Option A
45. Insert the missing number:
68 10 11 14 15
(a) 12
(b) 16
(c) 14
(d) 18

View Answer

View Answer

Answer: Option D
46. Insert the missing number:
17(112) 39 28(…)49 .
(a) 164
(b) 144
(c) 154
(d) 174

View Answer

View Answer

Answer: Option C
47. Insert the missing number:
234 (333) 257 345(…)678
(a) 233
(b) 333
(c) 133
(d) 433

View Answer

View Answer

Answer: Option B
48. Ahmed spend Rs.44,000 to get a car and sells it at Rs.48,000. Find its percentage of profit?
(a) 12%
(b) 9.09%
(c) 14%
(d) 80%

View Answer

View Answer

Answer: Option B
49. Sohail Khan sold a car Rs.80,000 which he was bought for Rs.90,000. What is his % loss?
(a) 61.40%
(b)’55.51%
(c) 12.31%
(d) 11.11%

View Answer

View Answer

Answer: Option D
50. The number, whose 3% is 60, is
(a) 2000
(b) 3000
(c) 6000
(d) 9000

View Answer

View Answer

Answer: Option A
51. The number, whose 5% is 35, is
(a) 500 ‘
(b) 600
(C) 700
(d) 800

View Answer

View Answer

Answer: Option C
52. If takes 14 taps to fill a swimming pool in 10 hours. How much time will ij take 5
taps to fill the pool?
(a) 25
(b) 26
(c) 27
(d) 28

View Answer

View Answer

Answer: Option D
53. The number, whose 25% is 75, is
(a) 600
(b) 500
(c) 300
(d) 400

View Answer

View Answer

Answer: Option C
54. 8 machines Can do a piece of work in 10 days. How long will it take 16 machines to do the work?
(a) 7 days
(b) 5 days
(c) 6 days
(d) 8 days

View Answer

View Answer

Answer: Option B
55. 120 men are used to build huge-building for 30 days. How long will it take 80 men to do the same work?
(a) 35 days
(b) 30 days
(c) 45 days
(d) 40 days

View Answer

View Answer

Answer: Option A
56. Akbar bought a sweater for Rs.200 and sold it Rs,250. How much profit did Akbar get?
(a) Rs.40
(b) Rs.20
(c) Rs.80
(d) Rs.50

View Answer

View Answer

Answer: Option D
57. The number, whose 20% is 100, is
(a) 400
(b) 500
(c) 600
(d) 700

View Answer

View Answer

Answer: Option B
58. Salaam bought a pair of shoes for Rs.300 and sold it Rs.370. How much profit did Salaam get?
(a) Rs.80
(b) RS.70
(c) Rs.75
(d) Rs.20

View Answer

View Answer

Answer: Option B
59. The bridge is completed in 45 days by 105 men. How long it will take 90 men to do the work?
(a) 68.7days,
(b) 61 days
(c) 521/2days
(d) 60 days

View Answer

View Answer

Answer: Option C
60. If 40 men build 4 buildings in 12 months, how many men would be required to build 6 houses in 4 months?
(a) 114 men
(b) 180 men
(c) 140 men
(d) T60 men

View Answer

View Answer

Answer: Option B
61. If 80 men dug 4 holes in 12 months, how many men would be required to dig 6 holes in 4 months?
(a) 140 men
(b) 410 men
(c) 360men
(d) 40 men

View Answer

View Answer

Answer: Option C
62. If 15 men can do a piece of work in 8 days, how many men wtll finish it in 10 days?
(a) 14
(b) 12
(c) 16
(d) 8

View Answer

View Answer

Answer: Option B
63. If 3 men or 6 boys can do a work in 20 days, then 6 men and 8 boys shall take:
(a) 6 days
(b) 8 days
(c) 9 days
(d) 20 days

View Answer

View Answer

Answer: Option A
64. The number, whose 25% is 150, is
(a) 600
(b) 700
(c) 800
(d) 900

View Answer

View Answer

Answer: Option A
65. If 20.men can do a piece of work in 8 days, how many men will finish it in 10 days?
(a) 4 men
(b) 16men
(c) 8 men
(d) 18 men

View Answer

View Answer

Answer: Option B
66.’ AFTAB AKBAR bought a compact disc from a manufacturer for Rs. 200; he paid a 15% sales tax. If he sold the disc to a “Custoifier for Rs. 260, calculate the cash profit.;
(a) Rs. 30.00
(b) Rs, 35
(c) Rs. 32.50
(d) Rs. 28.00

View Answer

View Answer

Answer: Option A
67. Akbar sold his old gun Rs.900,was bought for Rs.2500. What is hte loss?
(a) 64%
(b) 82%
(c) 94%
(d) 15%

View Answer

View Answer

Answer: Option A
68. The total distance from school to is 35km. Noor khan covered a dis of 20km. What percentage of the’ distance has he covered?
(a) 314%
(b) 219%
(c) 48.57%
(d) 103.57%

View Answer

View Answer

Answer: Option C
69. This road is only 50 km long We covered c distance of 20 km. What percentage of distance have we covered?
(a) 40%
(b) 69%
(c) 48%
(d) 53%

View Answer

View Answer

Answer: Option A
70. The price of a glass set increases Rs.600 to Rs.710. what is the percentage increases?
(a) 18.33%
(b) 17.33
(c) 10%
(d) 14%

View Answer

View Answer

Answer: Option A
71. The original price of a gift pack is A discount of 15% is allowed in shop. What is the sale price,
(a) Rs.65
(b) Rs.68
(c) Rs.61
(d) Rs.50

View Answer

View Answer

Answer: Option B
72. 8 men can do a work in 60 days. How long will it take 6 men to do the work?
(a) 50days
(b) 90 days
(c) 120 days
(d) 19 days

View Answer

View Answer

Answer: Option A
73. Which number will come next?
1.2.4.8.16.
(a) 20
(b) 24
(c) 28
(d) 32

View Answer

View Answer

Answer: Option D
74. Which number wilj come next?
6.3.12.6.24.
(a) 12
(b) 18
(c) 30
(d) 48

View Answer

View Answer

Answer: Option A
76 Which number will come next?
64,32,16,8.______
(a) 0
(b) 1
(c) 2
(d) 4

View Answer

View Answer

Answer: Option D
77. Which number will come next?
87,90,84,88,81,.___
(a) 85
(b) 98
(c) 86′
(d) 76

View Answer

View Answer

Answer: Option C
78. Which number will come next?
2,4,7,11,16,_____
(a) 18
(b) 20
(c) 22′
(d) 25

View Answer

View Answer

Answer: Option C
79. Which number will come next?
5,14,27,44,65.,____
(a) 109
(b) 90′
(c) 88 ‘
(d) 180

View Answer

View Answer

Answer: Option B
80. Which number will come next?
1,4,10, 22,46,______
(a) 68
(b) 48
(c) 12
(d) 94′

View Answer

View Answer

Answer: Option D
81. Which number will come next?
3,6,8,16,19,._____
(a) 21
(b) 38′
(c) 35
(d) 36

View Answer

View Answer

Answer: Option B
82. Which number will come next?
212 179 146 113,_____
(a) 90
(b) 85
(c) 80
(d) 75

View Answer

View Answer

Answer: Option C
83. Which number will come next?
20, 32 45, 59, 74,____ *
(a) 95
(b) 90′
(C) 85
(d) 79

View Answer

View Answer

Answer: Option B
84. Which number will come next?
210, 195, 175, 150, 120_____
(a) 95
(b) 90
(c) 85′
(d) 80

View Answer

View Answer

Answer: Option C
85. A can do a piece of work in 10 days and B can do it in 15 days. The number of days required by them to finish it, working together is
(a) 8
(b) 7
(c) 6′
(d) 4

View Answer

View Answer

Answer: Option C
86. Which number will come next?
3,6,^,20.7,42,9,______
(a) 60
(b) 54
(c) 72′
(d) 66

View Answer

View Answer

Answer: Option C
87. Which number will come next?
2,3,5,6,,9,10,11,13,_____
(a) 12
(b) 15
(c) 14′
(d) 16

View Answer

View Answer

Answer: Option C
88. Which number will come next?
0,1,8,27,64,_____
(a) 122
(b) 128.
(c) 125′
(d) 256

View Answer

View Answer

Answer: Option C
89. A man pays 10% of his income for his income tax. If his income tax amounts to Rs. 1500, what is his income?
(a) Rs. 13000
(b)Rs. 15000′
(c) Rs. 17000
(d) Rs. 19000

View Answer

View Answer

Answer: Option B
90. A man is 5 times as old as his son. 2 years ago the sum of the squares of their ages was 114. Find the present age of son.
(a) 7 years’
(b) 9 years
(c) 8 years
(d) 81/z years

View Answer

View Answer

Answer: Option A
91. The number, whose 13% is 52, is
(a) 300
(b) 400′
(c) 500
(d) 900

View Answer

View Answer

Answer: Option B
92. 15 men can do a work in 12 days. How long it will take. 9 men to do the work?
(a) 14 days
(b) 20 days’
(c) 9 days
(d) 19 days

View Answer

View Answer

Answer: Option B
93. 40 men can do work in 25 days. How long it will take 25 men to do the work? .
(a) 50 days
(b) 40 days’
(c) 60 days
(d) 70 days

View Answer

View Answer

Answer: Option B
94. 60 men can do a work in 40 days. How long it will take 20 men to do the work?
(a) 160 days
(b) 40 days
(c) 180 days
(d) 120 days’

View Answer

View Answer

Answer: Option D
95. The number, whose 15% is 75, is
(a) 500′
(b) 600
(c) 700
(d) 800

View Answer

View Answer

Answer: Option A
96. A shopkeeper bought a radio from a wholesaler for Rs. 250.00. In addition, he paid a sales tax of 15% on the cost price. He then sold the radio for Rs. 315.00. Calculate the cash profit made by the shopkeeper.
(a) Rs. 20.00
(b) Rs. 22.50
(c) Rs. 25.00
(d) Rs. 27.50′

View Answer

View Answer

Answer: Option D

97. A man takes 50 minutes to cover a certain distance at a speed of 6 km/hr. If he walks with a speed of 10 km/hr, he covers the same distance in
(a) 1 hour
(b) 30 minutes
(c) 45 minutes
(d) 15 minutes

View Answer

View Answer

Answer: Option B
98. The number, whose 5% is 10, is
(a) 100′
(b) 200
(c) 300
(d) 400

View Answer

View Answer

Answer: Option A
99. The difference between simple and compound interest on Rs. 1625 for 3 years at 4% per annum in rupees is
(a) 7.95
(b) 7.90′
(c) 7.70
(d) 7.75

View Answer

View Answer

Answer: Option B
100. The number, whose 5% is 55,,is
(a) 1100′
(b) 2100
(c) 1200
(d) 1300

View Answer

View Answer

Answer: Option A
101. We covered a 150 km distance of Islamabad road. The total distance is 370 km. What percentage of distance have we covered?
(a) 30%‘
(b) 40.54%
(c) 67%
(d) 41%

View Answer

View Answer

Answer: Option A
102. Which number will come next?
1,0,3,2,5,6,______
(a) 9
(b) 8
(c) 7′
(d) 10

View Answer

View Answer

Answer: Option C
103. lnser|the missing number:
4 5 7 11 19
(a) 22
(b) 32
(c) 35
(d) 24

View Answer

View Answer

Answer: Option C
104.Insert the missing number:
8 7 9 13 21
(a) 40 .
(b) 38
(c) 37
(d) 39

View Answer

View Answer

Answer: Option C
105.Insert the missing number:
64 48 36 34
(a) 33
(b) 32
(c) 38
(d) 30

View Answer

View Answer

Answer: Option A
106. Insert the missing number:
718 (26) 582 474 (…)226
(a) 16
(b) 14
(c) 18
(d) 12

View Answer

View Answer

Answer: Option B
107.Insert the missing number:
11 12 14 ? 26 42
(a) 28
(b) 24
(c) 18
(d) 32

View Answer

View Answer

Answer: Option C
108. Which one number will complete following number series?
8,9,8,7,10,9,6,11,10_________ 12
(a) 11
(b) 7
(c) 7
(d) 5′

View Answer

View Answer

Answer: Option D
109. Which number will come next?
Series: 1, 3, 7,15, 31, 63,______
(a) 123
(b) 125
(c) 127′
(d) 129

View Answer

View Answer

Answer: Option C
110. By selling a fan for Rs. 475, a person j loses 5%. To get a gain of 5%, he should 1 seU the fan for:
(a) Rs. 500
(b) Rs. 525′
(c) Rs. 535
(d) Rs. 575

View Answer

View Answer

Answer: Option B
111. The enrollment in a certain secondary school was 450 in 1979. By 1980 the enrollment had increased by 16%, what was the enrollment in 1980?
(a) Rs.512
(b) Rs.518
(c) Rs.522
(d) Rs.526

View Answer

View Answer

Answer: Option C
113. Which number will come next?
5,3,6,2,7,1————
(a) 0
(b) 2
(c) 8
(d) 4

View Answer

View Answer

Answer: Option C
114. All gained 510 marks in matriculation examination. What percentage of marks did he gain?
(a) 60%
(b) 57%
(c) 71%
(d) 73%

View Answer

View Answer

Answer: Option A
115. Akhtar scored 178 marks out of 300 marks in a certain test. What percentage of marks did he score?
(a) 48%
(b) 52.41%
(c) 61.41%
(d) 59.33%

View Answer

View Answer

Answer: Option D
116. The price of a book increases from Rs.120 to Rs.150. What is the percentage increases?
(a) 35%
(b) 25%
(c) 115%
(d) 25.25.1

View Answer

View Answer

Answer: Option B
117. .A cyclist covers 660 feet in 66 seconds. How many yards will he cover in the same time?
(a) 220
(b) 600
(c) 660
(d) 260

View Answer

View Answer

Answer: Option A
118. The sum of 2 numbers Is 84, if one of them exceeds, the other by 12.Find the numbers?
(a) 40,52
(b) 1,13
(c) 36,48
(d) 72,84

View Answer

View Answer

Answer: Option C
119. The number, whose 7% is 14, is
(a) 500
(b) 400
(c) 300
(d) 200

View Answer

View Answer

Answer: Option D
120. if the difference between 5 times and 9 times of a number is 24 the number is
(a) 4
(b) 5
(c) 6
(d) 7

View Answer

View Answer

Answer: Option C
121. The speed of a car is 30km first hour and 32 km in the second hour ,!ts average speed is
(a) 30 km .
(b) 31 km
(c) 32km
(d) 33 krn

View Answer

View Answer

Answer: Option B
122. The number, whose 7% is 21, is
(a) 500
(b) 400
(c) 300
(d) 200

View Answer

View Answer

Answer: Option C
123. What sum of money will amount to Rs,1800 in 5 years at 12% per annum simple interest”
(a) 1000
(b) 1120
(c) 1125
(d) 1130

View Answer

View Answer

Answer: Option C
124. Anwar bought a shirt for Rs.SOO and sold it Rs,525, What profit did Anwar get?
(a) Ra.35
(b) Rs.30
(c) Rs.25
(d) Rs.20

View Answer

View Answer

Answer: Option C
125. Sarwar Gujar bought a table for Rs.200 and sold it Rs.17§, How much loss did Sarwsr Gujar gsi?
(a) Rs,25
(b) Rs,20
(c) Rs.40
(d) Rs.30

View Answer

View Answer

Answer: Option A
126. All sold a table for Rs.SOO which he was bought for Rs.1000. What is his % loss?
(a) 20%
(b) 80%
(c) 14%
(d) 17%

View Answer

View Answer

Answer: Option A
127. Which number will come next?
8,13,10,15,12,17,14——–
(a) 19
(b) 22
(c) 16
(d) 20

View Answer

View Answer

Answer: Option A
128. Which number will come next?
2.5.8.11.14.
(a) 18
(b) 17
(c) 19
(d) 16

View Answer

View Answer

Answer: Option B
129. Which number will come next?
1,1,8,4,27,9,;____ „_
(a) 4
(b) 6
(c) 9
(d) 16

View Answer

View Answer

Answer: Option D

130. Which number wiii come next?
2.20,74,110,_____
(a) 115
(b) 132
(c) 114
(d) 182

View Answer

View Answer

Answer: Option D
131. A basketball team won 18 out of 30 games played, What percentage of marks did he score?
(a) 8Q%
(b) 40%
(c) 43%
(d) 87%

View Answer

View Answer

Answer: Option A
132. The number, whose 9% is 63, Is
(a) 700
(b) 800
(c) 900
(d) 600

View Answer

View Answer

Answer: Option A
133. The bridge is completed in 20 days by 80 men, How long would 70 men to eomplete the work?
(a) 30 days
(b) 29 days
(c) 23 days
(d) 26 days

View Answer

View Answer

Answer: Option C
134. The road is completed In 35 days by 70 men. How long it will take 40 men to eomplite the work?
(a) 58 days
(b) 61 days
(6) 30 days
(d) 32 days

View Answer

View Answer

Answer: Option B
5/5 (1 Review)
You Can Learn and Gain more Knowledge through our Online Quiz and Testing system Just Search your desired Preparation subject at Gotest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: